Irina Rădulescu

Irina Rădulescu este un artist dedicat percuției și în special marimbei, instrument ce deja a consacrat-o, atât ca solistă, cât și în diferite ansambluri camerale și ca membru al orchestrelor simfonice din România.
În anul 2019 absolvă bursa de studii Erasmus la Academia de Muzică Janacek din Brno, Cehia, la clasa prof. univ. dr. Martin Oprsal și este invitată în proiectul „Transylania Live” – o serie de concerte în care a cântat în premieră două lucrări dedicate marimbei, compuse de Sabina Ulubeanu.
În anul 2018 a primit diploma și bursa de excelență pentru întreaga activitate – din partea Universității Naționale de Muzică București – și a participat la Festivalul de Improvizație Contemporană METRIC, desfășurat la Glasgow. În vara aceluiași an câștigă premiul al doilea și premiul special al juriului în Competiția Internațională de la Tokyo. Irina Rădulescu este laureată a numeroase premii, precum: Trofeul Concursului Național „Aulodia” – Brașov 2012, Marele Premiu al Concursul „Dan Cumpătă” – 2016, Premiul al doilea la „Festivalului Muzicii Maghiare” – București 2017, „Premiul Creativității” la Gala UNATC – ARCUB 2017. S-a calificat în finala Concursului Internațional de Percuție „Italy PAS Competition”; în 2015 a câștigat preselecția pentru „Concursul Internațional de la Milano 2017”, unde a reprezentat Universitatea de Muzică din București, atât la secțiunea duo- muzică de cameră, cât și la secțiunea solo.
Una dintre cele mai mari realizări ale tinerei artiste este înființarea și totodată managerierea duo-ului PERCUSSIONescu, singura formație camerală de percuție din România, axată pe instrumente melodice de percuție, respectiv marimba și vibrafonul.
În anul 2022 a înființat ansamblul cameral Enescu Percussion Group, o formație camerală tip laborator, care reprezintă pentru tinerii elevi o oportunitate deosebită de a intra în contact încă de la începutul studiului cu experiența de scenă în cadre artistice profesioniste.
Mircea Ardeleanu
Mircea Ardeleanu s-a născut in 1954 la Cluj-Napoca si a studiat percuția la Conservatorul din orașul natal dar și în Elveția, la Basel, devenind apoi artist liber profesionist. Laureat al unor concursuri importante precum Concursul National “București” sau Concursul International “Gaudeamus” de la Rotterdam, a avut numeroase apariții in cadrul festivalurilor de muzică nouă, colaborările cu compozitorii contemporani având drept rezultat o serie de lucrări prezentate in prima audiție și dedicate chiar lui.
Concertând atât ca solist, cât și ca solist acompaniat de orchestră sau cu ansambluri camerale, muzicianul stabilit in Elvetia are o preocupare aparte pentru promovarea creațiilor tinerilor compozitori, realizând însă și înregistrări cu opusuri aparținând unor nume celebre ale muzicii noi precum Stockhausen, Henze sau Xenakis.
Pe lângă activitatea interpretativă, Mircea Ardeleanu are si o intensă și amplă activitate pedagogică, activând ca profesor la Conservatorul din Lugano și recent ca profesor invitat la alte conservatoare renumite precum cele din Milano, Lucerna, Sankt Petersburg etc. De asemenea, este solicitat să susțină workshopuri și masterclass-uri in Europa, Asia și cele doua Americi, numărându-se printre docenții cursurilor internaționale de la Darmstadt.
